- Steengrill tips
- Zet het apparaat op een stevige, vlakke ondergrond en pas op voor vlugge kinderhandjes. Plak het snoer eventueel vast aan een tafelpoot.
- Laat de lavasteen van een elektrische steengrill een half uur van te voren voorverwarmen.
- Iedereen strooit wat zout op de hete steen en legt daar een stukje vlees op. Het zout kruidt het vlees en zorgt er tevens voor dat het vlees minder aanplakt. Na twee tot drie minuten is de onderkant knapperig bruin gebakken. Strooi weer wat zout op de steen, draai het stukje vlees om en laat het nog twee minuten bakken.
- Voorkom dat er sausjes op de steen belanden want die gaan aanbakken, verbranden en roken. Veeg de steen van tijd tot tijd schoon met keukenpapier of krab aanbaksels weg met een houten spatel.
- Gebruik bij het gourmetten niet te veel boter of olie.
- Bak de sausjes niet mee.
- Bak varkensvlees altijd helemaal gaar.
- Kook lever even voor om spetteren te voorkomen.
Deze website plaatst functionele en analytische cookies. Daarmee maken wij onze website
gebruiksvriendelijker. Je blijft anoniem, omdat in deze cookies geen persoonsgegevens
worden opgeslagen. Voor meer informatie verwijzen wij je naar onze privacy- en cookiepolicy.
Meer informatie
Akkoord