van Linschoten keurslager

Tips bij spiritusbranders

Voor uw eigen veiligheid.... vul uw spiritusbrander niet aan tafel bij. Neem de brander apart op een veilige plaats. Doof de vlam als deze nog brandt.

Wees voorzichtig met kinderen. Geef hen een eigen plekje met bijvoorbeeld een elektrisch gourmetstel. Vergeet uw emmer water en de natte doek niet.

Wij wensen u veel gourmetplezier.

Goede voorbereiding

Bij gourmetten en steengrillen is een goede voorbereiding niet het halve, maar bijna het hele werk. Al het snijwerk, het marineren, het maken van sausjes en het verdelen over schaaltjes, kunt u al veel eerder doen. Zet alles afgedekt in de koelkast. Geef het vlees wel ongeveer een half uur de tijd om op kamertemperatuur te komen. Dan bakt het beter bruin.

Gourmetstel lenen?

Voor het organiseren van uw gourmetparty bent u bij ons aan het juiste adres. Schitterende schalen, stokbroden, sauzen. Tevens beschikken wij over een uitgebreid assortiment gourmetstellen (spiritusbranders) die wij gratis ter beschikking stellen bij uw vleesschotels. Ook is er de mogelijkheid een elektrische partypan te huren. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Voor de kerstdagen is reserveren aanbevolen op= op.                                            

Met deze tips kan het niet mis gaan:

  • Zet het apparaat op een stevige, vlakke ondergrond en pas op voor vlugge kinderhandjes. Plak het snoer eventueel vast aan een tafelpoot.
  • Laat de lavasteen van een elektrische steengrill een half uur van te voren voorverwarmen.
  • Iedereen strooit wat zout op de hete steen en legt daar een stukje vlees op. Het zout kruidt het vlees en zorgt er tevens voor dat het vlees minder aanplakt. Na twee tot drie minuten is de onderkant knapperig bruin gebakken. Strooi weer wat zout op de steen, draai het stukje vlees om en laat het nog twee minuten bakken.
  • Voorkom dat er sausjes op de steen belanden want die gaan aanbakken, verbranden en roken. Veeg de steen van tijd tot tijd schoon met keukenpapier of krab aanbaksels weg met een houten spatel.
  • Gebruik bij het gourmetten niet te veel boter of olie.
  • Bak de sausjes niet mee.
  • Bak varkensvlees altijd helemaal gaar.
  • Kook lever even voor om spetteren te voorkomen.

De GOURMET POPULAIR

bestaat uit BIEFSTUK, VARKENSHAAS, KIPFILET GEKRUID GEHAKT EN RUNDERREEPJES  250 GRAM 6.50

De GOURMET DE LUXE

bestaat uit KOGELBIEFSTUK, VARKENSHAAS , KIPFILET GEKRUID GEHAKT, MINI SATÉ EN MERQUEZWORSTJES  300 GRAM 8.25

De GOURMET SPECIAAL

bestaat uit   OSSENHAAS, KALFSOESTER , VARKENSHAAS KIPFILET, LAMSCHOPS EN MINI SATÉ   300 GRAM  11.50

van Linschoten keurslager

Lusthofstraat 48A
3062WN Rotterdam
0102810665
0102810666
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag Gesloten