Een lekker gekruide kip uit de oven, een gemarineerde kipsaté of een klassieke, zacht gestoofde coq-au-vin. Met kip kun je alle kanten uit. Ook in  wereldgerechten, zoals een Mexicaanse wrap of Thaise curry. Maar wat bepaalt nou de smaak en de kwaliteit?

Label Rouge Kip ***

Kip zonder antibiotica

Het Label Rouge keurmerk staat voor pluimveevlees van superieure kwaliteit vergeleken met die van standaardkippen en -eieren. De productie vindt plaats op kleinschalige pluimveehouderijen waar het pluimvee een vrije uitloop heeft. Deze productiemethode, uniek in de wereld, respecteert dus zowel het dierenwelzijn als het milieu. Bovendien bevat Label Rouge kip geen antibiotica.

De controles op voedingsmiddelen

diervriendelijke productiemethoden en de zorg voor het milieu, allen elementen die vooral de laatste jaren erg op de voorgrond zijn getreden, gelden in Frankrijk al sinds de 60er jaren voor het concept Label Rouge.

Label Rouge is meer dan bovengenoemde elementen

Deze unieke productiemethode, het uitgekiende voerprogramma, de selectie van de productiedieren en de systematische controles, bieden de consument niet alleen zekerheid, maar ook de garantie voor een uitgelezen culinaire kwaliteit van het eindproduct.

De Label Rouge garantie

Label Rouge is het enige officiële waarmerk waarmee de superieure kwaliteit wordt aangetoond ten opzichte van de kwaliteit van gangbare producten van dezelfde aard. Het Label Rouge is op zichzelf geen merk, maar een officieel keurmerk van superieure kwaliteit dat als aanvulling dient op de collectieve merken van producten.

De unieke kenmerken van het Label Rouge pluimvee

Het Label Rouge pluimvee wordt gehouden volgens een houderijsysteem met vrije uitloop, met inachtneming van de voorschriften van het Label Rouge keurmerk die officieel zijn gehomologeerd door de Franse overheid. Deze productiemethode staat garant voor het welzijn van de dieren en eerbied voor het milieu en tevens voor een superieure kwaliteit en smaak van het Label Rouge pluimveevlees.

 

Respect voor dier en milieu

Het Label Rouge pluimvee leeft de hele dag in open lucht of met vrije uitloop. Het pluimvee wordt gehouden in kleinschalige pluimveehouderijen die perfect geïntegreerd zijn in het landschap, waar het pluimvee midden in open grasvelden of bossen vertoeft en gevoed wordt met granen die heel vaak lokaal geoogst worden. Op een heel natuurlijke manier is de filosofie van het Label Rouge helemaal geënt op de waarden van duurzame ontwikkeling.

Een uitzonderlijke smaak

Door hun afkomst, voeding en de houderij in open lucht, smaakt het Label Rouge pluimvee veel beter dan standaard pluimvee. Omdat ze afstammen van rustieke rassen die geselecteerd worden voor hun tragere groei, heeft het pluimvee een duidelijk langere afmestperiode dan standaard pluimvee, wat een steviger en smaakvoller vlees oplevert. De smaakkwaliteit wordt systematisch in blindproeverijen getest door deskundigen.

Met kip is heel veel variatie mogelijk!

Kip- en kalkoenvlees zijn verrassend veelzijdige stukjes vlees, die op diverse manieren bereid en gecombineerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan filet, kipkarbonades, kalkoenhaas of schnitzels. Bovendien zijn diverse delen van kip en kalkoen mager en snel te bereiden. En voor wie geen zin heeft om lekker te kokkerellen, hebben we verschillende kipdelen alvast gegrild!

Gildehoen *

De vraag naar duurzamere en diervriendelijkere producten neemt steeds verder toe.  De Gildehoen is een sterk en langzaamgroeiend ras, leeft in een stal waarin een dag- en nachtritme mogelijk wordt gemaakt, de kip krijgt 40% meer ruimte in de stal en leeft 20% langer. Het voer van de scharrelkip is 100% plantaardig met meer dan 70% graan. Een gedeelte van de opbrengst van scharrelkip wordt geïnvesteerd in verduurzamingsprojecten met betrekking tot sojateelt.

Natuurlijk scharrelen

Natuurlijk scharrelen

De combinatie van gebalanceerde voeding, frisse lucht, spel en beweging bepaalt in sterke mate de kwaliteit en malsheid van het kippenvlees. Voor dit vlees met een verhaal ben je bij de Keurslager aan het juiste adres.
We kunnen je precies vertellen waar de kip vandaan komt. Je weet dus wat je eet. Voor vlees met een keurmerk betaal je iets meer, maar dat proef je dan ook.

Je proeft dat het gaat om kwaliteitsvlees. Smaakvol, lekker mals en zacht. Geniet van het heerlijke kippenvlees op je bord.

van Linschoten keurslager

Lusthofstraat 48A
3062WN Rotterdam
0102810665

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 07:30 - 18:00
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag Gesloten